Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[Download] "Lumikuningatar" by Hans Christian Andersen " eBook PDF Kindle ePub Free

Lumikuningatar

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Lumikuningatar
  • Author : Hans Christian Andersen
  • Release Date : January 10, 2014
  • Genre: Classics,Books,Kids,Fiction,Action & Adventure,
  • Pages : * pages
  • Size : 27002 KB

Description

Lumikuningatar (Snedronningen) on H. C. Andersenin kirjoittama satu, joka julkaistiin ensimmÀisen kerran vuonna 1845. Satu on pisimpiÀ Andersenin satuja, ja siitÀ on tehty lukuisia elokuva-, tv- ja teatterisovituksia (Frozen).


Tihulaisten kuningas valmistaa itselleen taikapeilin, joka tuo epÀonnea hyville ihmisille. Tihulaisten kÀytössÀ peili kuitenkin sÀrkyy ja sen tuhannet miljoonat pienet sirpaleet leviÀvÀt ympÀri maailmaa. NÀmÀ sirpaleet joutuvat ihmisten sydÀmiin jÀÀdyttÀen ne ja muuttaen heidÀt pahoiksi.


Vuosia myöhemmin pieni tyttö ja pieni poika, Gerda ja Kai, asuvat suuressa kaupungissa. Kain isoÀiti kertoo lapsille legendan Lumikuningattaresta, joka hallitsee lumihiutaleita. KesÀllÀ peilin sirpaleita joutuu Kain sydÀmeen ja silmiin. Kain luonne muuttuu: hÀnestÀ tulee ilkeÀ ja epÀkohtelias. HÀn tuhoaa hÀnen ja Gerdan istuttaman ruusupenkin, eikÀ vÀlitÀ enÀÀ Gerdasta tai isoÀidistÀÀn, koska pitÀÀ heitÀ rumina. Ainoa asia mitÀ hÀn pitÀÀ kauniina ovat lumihiutaleet.


Seuraavana talvena hÀn suuntaa kelkallaan markkinoille ja nÀkee suuren vaunun, jota Lumikuningatar ajaa ja seuraa hÀntÀ. Kaupungin ulkopuolella Lumikuningatar nostaa Kain vaunuunsa ja suutelee hÀntÀ kahdesti: ensimmÀisellÀ kerralla puuduttaakseen hÀnet kylmÀltÀ ja toisella saadakseen hÀnet unohtamaan entisen elÀmÀnsÀ. HÀn ei suutele Kaita kolmatta kertaa, koska se tappaisi hÀnet. Suudelmien seurauksensa Kai lÀhtee Lumikuningattaren mukaan.


Kun Gerda saapuu perille Lumikuningattaren linnaan hÀn kohtaa ongelmia, hÀnen on löydettÀvÀ Kai. lisÀksi myös Kain on suoriudutttava palapelin ratkaisemisesta, jotta Lumikuningatar vapauttaisi hÀnet. Lopulta Gerda kuitenkin löytÀÀ Kain ja itkee kyyneleitÀ, jotka sulattavat sirpaleet pois. Sadun lopussa Kai ja Gerda palaavat kotiinsa aikuisina ja on jÀlleen kesÀ.


Free PDF Books "Lumikuningatar" Online ePub Kindle